Een toetje vraagt om een toetje. Klinkt als dubbelop, ja dat is het ook een beetje in deze combinatie. De Hertog Jan Grand Prestige zit boordevol geroosterde mouten, met smaken van caramel en chocolade. Deze moutsmaken gaan superlekker samen met pure chocolade, aangezien ze beiden in hetzelfde smaakspectrum zitten.
Dus een brownie is een fantastische combinatie met het bier. Nu kan je bier oook gebruiken om een ganache mee te maken, een soort warme chocoladesaus. Die gaan we over de brownie heen serveren voor een extra laagje bier en chocolade.
Gecombineerd met het bier komen de smaken van rode donkere vruchten zoals vijgen wat meer naar voren in het bier. Een toetje mét een extra toetje, dat is pas dubbel genieten!
Recept Brownies:
- 185 gram pure chocolade (60%)
- 135 gram roomboter (zonder zout)
- 275 gram bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- Snufje zout
- 1 theelepel vanille extract
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Verwarm de chocolade en boter au bain-marie tot het een glad geheel wordt.
- Voeg de suiker toe en roer goed door, laat een beetje afkoelen en vouw de eieren er doorheen. Voeg ook het vanille extract toe.
- Voeg het bakmeel toe en roer goed door en breng over in een ingevette bakschaal. Je kunt ook het bakpapier in de bakschaal leggen, zo komen de brownies er makkelijker uit.
- Bak in de voorverwarmde oven, probeer na 25 minuten met een tandenstoker of de brownie gaar is. De tandenstoker moet erbij de randen schoon uitkomen, in het midden mag er nog wat beslag aan kleven. Is hij rond de randen nog niet gaar, laat hem nog een paar minuten staan.
- Laat de brownies afkoelen in de koelkast.
Recept Ganache:
- 1 Flesje Hertog Jan Grand Prestige
- 250 gram donkere chocolade
- Verwarm het bier in een steelpan net tegen het kookpunt aan (au bain-marie is een optie).
- Roer de chocolade door het bier heen tot volledig opgelost.
- Serveer de saus warm over de brownies.
- Severen met een glas Hertog Jan Grand Prestige!