Samen met het onafhankelijke onderzoeksbureau GfK hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan onder gasten van de horeca.
We hebben gevraagd naar hun wensen en verwachtingen met betrekking tot bier wanneer ze verschillende typen eetgelegenheden bezoeken. We hebben uiteraard ook gekeken naar verschillen tussen geslacht en leeftijdsgroepen. Op basis hiervan kunnen we jou een onafhankelijk advies geven over welke biersoorten en -stijlen het beste aansluiten bij de wensen van jouw gasten. Zo komen we samen tot een bierassortiment dat 100% is afgestemd op jouw zaak.
Meer weten over ons op maat advies?
De rol van bier is veranderd. Vandaag de dag is er een bier voor elk moment, seizoen, stemming én gerecht. Bier is een zeer veelzijdig drankje, dat zowel past op een makkelijke lunchkaart als in een sterren restaurant. Chefs experimenteren er op los om nieuwe ervaringen te creëren hun gasten. Bier en spijs combinaties zijn relatief nieuw. Ook voor jouw gasten.
Bier heeft duizenden verschillende combinaties. Het feit dat bier met zoveel verschillende ingrediënten gebrouwen kan worden, resulteert in een breder scala aan smaken en dus ook spijscombinaties!
Wist je dat de helft van je gasten het waardeert dat er naast een wijnadvies ook een bieradvies in de horeca wordt gegeven?
Bijna de helft van de Nederlandse bierdrinkers vindt het prettig als in de horeca passend advies wordt gegeven over een bier&food combinatie
Een derde van alle bierdrinkers geeft aan wel eens bewust voor bier te kiezen bij het eten
Speciaalbier wordt momenteel door vier op de vijf bierdrinkers gedronken. Smaak is hiervoor de voornaamste reden.
Bierbrouwerij AB InBev ondersteunt je het hele jaar met verkoopmaterialen. Zo weten je gasten welke merken je verkoopt en kan jij deze bieren bij hen onder de aandacht brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan promotiematerialen, krijtborden voor jouw dagschotels en hoogwaardige schorten. De juiste bierbeleving van onze gerenommeerde merken zorgt voor meer bierverkoop én traffic naar je zaak.
Naast het neerzetten van de juiste bierbeleving ondersteunen we je ook op andere manieren om je bierverkoop te stimuleren. We bieden je omzetverhogende support door middel van een gepersonaliseerde bierkaart en exclusieve merk activaties.
Daarnaast bied je de consument net even wat meer met bijvoorbeeld een speciaalbier programma zoals de Hertog Jan Flextap. Daarnaast zorgen we voortdurend voor inspiratie, inspelend op bestaande en nieuwe trends. Denk bijvoorbeeld aan foodpairing, waarbij we je ideeën aandragen over hoe je dit op de kaart kunt zetten en hoe je de verkoop hiervan stimuleert.
Met ons complete, brede portfolio kunnen we perfect inspelen op de behoefte van gasten van restaurants, eetcafé's, lunchrooms en grillrooms.
Gasten willen tegenwoordig graag nieuwe biersoorten en -smaken ontdekken. Ze verwachten van jou en je personeel hierover goed advies.
Om je hier direct en eenvoudig bij te ondersteunen hebben we het kennisplatform Bier Master ontwikkeld. Door BierMaster leert het personeel alles over brouwen, proeven, serveren en foodpairing met bier. Tevens verzorgen we als onderdeel van BierMaster, speciaal voor eetgelegenheden, Beer & Food masterclasses.