3 van de 4 horecagasten drinken liever bier van de tap dan uit fles
voor 2 van de 3 horecagasten is de kwaliteit van bier op tap zeer belangrijk
een hogere bierkwaliteit leidt tot gemiddeld 6,7% meer verkopen
Veel gasten in de horeca drinken het liefst een biertje van de tap. Hiervoor biedt Bierbrouwerij AB InBev je (afhankelijk van je volumes) verschillende tapsystemen, namelijk Fustenkasten, Kelderbierinstallaties en PerfectDrafts.
Pils tap je vanaf 25 hectoliter (2.500 liter) per jaar het beste met een Fustenkast en vanaf 100 hectoliter met een Kelderbierinstallatie (met tanks van 500 of 1.000 liter).
Bij speciaalbier tap je al vanaf 10 hectoliter met een fustenkast. Bij andere volumes kun je, waar mogelijk, het beste de PerfectDraft inzetten.
Vanaf 130 hectoliter is kelderbier de beste keuze. Deze installatie bestaat uit 500 of 1.000 liter tanks die gevuld worden met bier dat rechtstreeks van de brouwerij komt. Na levering blijft dit tot wel 3 maanden vers.
Pils tap je vanaf 25 hectoliter (2.500 liter) per jaar het beste met een Fustenkast, speciaalbier al vanaf 10 hectoliter per jaar.
Zijn je volumes beperkt, dan is het met een PerfectDraft toch mogelijk om tapbier te serveren. Dit compacte systeem met 6 liter fustjes past op iedere bar.